Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: دانشگاه‌ها با شیوع کرونا در اواخر سال ۹۸ رو به فعالیت در فضای مجازی رفتند و اندکی بعد کلاس‌های مجازی کار خود را آغاز کردند اما مشکلات دانشجویان و کلاس‌های مجازی از همان ابتدا وجود داشت؛ ضعیف بودن زیرساخت‌های اتصال تمام دانشجویان به کلاس‌ها، پایین بودن سرعت اینترنت در بسیاری از نقاط خصوصاً در مناطق روستایی، عدم آشنایی اساتید با نحوه کار در فضای مجازی و ناهماهنگی مدیریت آموزشی دانشگاه‌ها با اساتید و دانشجویان از جمله مشکلات این حوزه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال دانشجویان و اساتید تلاش داشتند تا خود را با این مشکلات تطبیق دهند اما برخی مواقع قوانین سلیقه‌ای توسط دانشگاه‌ها اعمال می‌شد که مشکلات دانشجویان را چند برابر می‌کرد.

ابلاغیه عجیب / امتحان میان ترم شفاهی است

در همین راستا طی روزهای گذشته دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با انتشار اطلاعیه‌ای با عنوان «دستورالعمل برگزاری آزمون میان ترم شفاهی مجازی» استرس بسیار زیادی را به دانشجویان تحمیل کرد؛ زیرا با این قانون برگزاری میان ترم نه تنها واجب تلقی می‌شد، بلکه باید به صورت شفاهی برگزار شود که بسیاری از مشکلات را به بار خواهد آورد.

دانشجویان به این تصمیم به شدت انتقاد داشتند و این نوع امتحان گرفتن را خلاف عدالت آموزشی دانستند. به همین منظور با چند دانشجو هم کلام شدیم. ستاره نیستانی، دانشجو بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بجنورد به خبرنگار مهر گفت: چرا آموزش دانشگاه ۲ روز قبل از امتحان باید چنین دستوالعملی را منتشر کند؟ گناه دانشجو چیست که باید گرفتار تصمیمات لحظه‌ای مسئولان دانشگاه باشد؟

وی افزود: بسیاری از دانشجویان به دلیل امکانات سخت افزاری و نرم افزاری نمی‌توانند به صورت تصویری امتحان دهند لذا نباید این مسئله به صورت اجبار به اساتید منتقل شود.

نیستانی تصریح کرد: دانشجویان نیز انسان بوده و برای زندگی خود برنامه ریزی دارند و نباید هر روز یک برنامه امتحانی با شیوه خاص ابلاغ شود.

اساتیدی که هنوز تدریس نداشته‌اند

در یکی از بندهای این ابلاغیه تاکید شده اساتید می‌بایست از فایل‌های بارگذاری شده تا ۱۵ فروردین امتحان بگیرند. این در حالی است که طبق گفته دانشجویان بسیاری از اساتید پیش از این موعد هیچ گونه تدریسی نداشته‌اند.

سهیلا معصومی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: برخی اساتید همچنان قسمت مشاهده درس را در سامانه نوید برای دانشجویان فعال نکرده‌اند چه برسد به اینکه بخواهند فایلی بارگذاری کرده باشند.

این دانشجو ادامه داد: مدیریت آموزش دانشگاه از عملکرد اساتید خود با خبر است؟ و یا صرفاً بناست منتظر بمانند تا اتصال اینترنتی یک دانشجو حین امتحان قطع شود تا عدم حضور در امتحان برایش قید کنند؟

وی با تاکید بر اینکه درس خواندن وظیفه دانشجو است، افزود: این درس خواندن باید پیوسته و از ابتدای ترم باشد اما برخی اساتید به صورت همزمان چندین ساعت تدریس را ارسال می‌کنند؛ دانشجو چطور از پس این بی برنامگی بربیاید؟

معصومی به گلایه دانشجویان از برگزاری شفاهی امتحانات اشاره داشت و گفت: برای این مسئله باید از دانشجویان نظرسنجی می‌شد؛ حداقل می‌توانستند از اساتید نظر سنجی کنند زیرا اکنون عموم اساتید نیز با امتحان شفاهی مشکل دارند زیرا بسیار وقت گیر خواهد بود.

نظارتی بر عملکرد اساتید نیست / دانشجویان تحت فشار هستند

یکی دیگر از دانشجویان به خبرنگار مهر گفت: دانشجویان ربات نیستند که از یک سو ورودی به آنها دهیم و از سوی دیگر خروجی تحویل بگیریم؛ انسان نمی‌تواند چندین ساعت فایل را که توسط اساتید در زمان مقرر ارسال نشده مطالعه کرده و یاد بگیرد.

وی افزود: بنا بود آموزش دانشگاه بر روی ارسال فایل توسط اساتید به صورت پیوسته نظارت کند اما چنین اتفاقی رقم نخورده و اینک عموم دانشجویان تحت تأثیر بی خیالی اساتید هستند؛ ضمن اینکه تصمیم به شفاهی گرفتن امتحانات که جای خود دارد.

این دانشجو تاکید کرد: وقتی از اساتید می‌خواهیم امتحان را کتبی بگیرند می‌گویند این تصمیم دانشگاه است و باید اجرا شود و آموزش دانشگاه می‌گوید این موضوع را بر عهده اساتید گذاشته؛ به این ترتیب فقط دانشجویان در بلاتکلیفی شرایط را سپری می‌کنند.

علوم پزشکی بجنورد مسئول آرامش دهی یا تزریق استرس؟

علی فرهادی، یکی از دانشجویان شاغل در مراکز بهداشت نیز می‌گوید: دانشجویان ناپیوسته در بسیاری از مواقع سر کار هستند و با توجه به حضور در محیط خطرناک باید از ماسک و شیلد استفاده کرده و همچنین امکاناتی برای دسترسی به وب کم ندارند.

وی افزود: دانشگاه در اطلاعیه خود اعلام کرده اگر عدم دسترسی دانشجو به اینترنت اثبات شود فرصت امتحان جبرانی برقرار است؛ حال دقیقاً چطور باید اثبات کنیم که در یک زمان اینترنت و یا وب کم نداشته‌ایم؟

فرهادی در انتها بیان داشت: در شرایط شیوع کرونا و درگیری‌های فراوان مردم، دانشگاه علوم پزشکی به جای مدیریت شرایط و تزریق آرامش به دانشجویان، سعی دارد ذهن آنها را درگیر کند؛ لذا باید مسئولان دانشگاه به صورت جدی در نحوه مدیریت خود تجدید نظر کنند.

ورای اینکه برگزاری آزمون شفاهی و یا کتبی در شرایط فعلی مفید و یا مضر است، سوال اساسی این بوده که چرا آموزش دانشگاه علوم پزشکی بجنورد سعی دارد در ریزترین مسائل نیز برای اساتید تعیین تکلیف کند؟

ابلاغ دستورالعمل برای نحوه امتحان گیری اساتید از دانشجویان یک بدعت جدید به حساب می‌آید که دانشگاه علوم پزشکی بجنورد آن را پایه گذاری کرده؛ اینک باید دید مسئولان دانشگاه پس از این میزان اعتراض از تصمیم خود باز خواهند گشت؟

کد خبر 5198732

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی آموزش مجازی پرستار امتحانات پایان ترم ویروس کرونا واکسن کرونا کرمانشاه آمار کرونا شیوع کرونا بوشهر گرگان ماه مبارك رمضان محدودیت های کرونایی کمک مومنانه انتخابات 1400 اردبیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بارش باران دانشگاه علوم پزشکی بجنورد آموزش دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۱۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، داریوش جاوید در مراسم گرامیداشت مقام شامخ استاد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با بیان اینکه اندیشه‌های شهید مطهری باید الگوی اساتید دانشگاه باشد، اظهار کرد: اگر اندیشه‌های این شهید بزرگوار در جوانان ما رسوخ کند، علم با عمل همراه می‌شود.

وی با اشاره به مطلبی از استاد الهی قمشه‌ای عنوان کرد: استاد باید محبوب باشد تا درس محبوب باشد، و استاد زمانی محبوب می‌شود که عاشق باشد و جذبه عشق استاد همان هیبت استاد را نشان میدهد. دانشجو و دانش آموز درس را هرچقدر هم که سخت باشد، اگر به استاد علاقه‌مند باشند فرامی‌گیرند.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با اشاره به کاهش تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌های اخیر به ۸۳۰ هزار دانشجو به تبعیت از کاهش هرم جمعیتی و افزایش مراکز علمی افزود: اگر همین میزان به ۶۸۰ هزار دانشجو می‌رسید، امکان کنترل دانشگاه آزاد اسلامی مشکل می‌شد، اما با عنایت خداوند و ایده‌پردازی‌های دکتر طهرانچی، اعتماد مردم به این دانشگاه مجدداً جلب و در حال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی از انتخاب اول جوانان برای تحصیل است و یک‌میلیون و ۳۶۰ هزار دانشجو در حال تحصیل در این دانشگاه هستند.

جاوید، هدف از صدور بخشنامه‌های مختلف در حوزه‌های متفاوت را تحول عنوان کرد و گفت: تحول در دانشگاه تنها با همدلی و همکاری تمام اعضای هیئت علمی و کارکنان اتفاق می‌افتد و ذکر این نکته ضروری است که برای پیشبرد اهداف دانشگاه، تحول یک نیاز اساسی است.

وی، دلیل محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان را ارتباط موثر بین علم و عرصه دانست و گفت: متأسفانه در رشته‌های غیرپزشکی به‌دلیل وجود فاصله بین عرصه و علم دچار مشکل هستیم و تأسیس دانشکده‌های تعلیم و تربیت اسلامی و سایر دانشکده‌ها برای رفع همین چالش است که دانشجویان رشته‌هایی مانند روانشناسی، علوم تربیتی و سایر رشته‌ها همزمان با تحصیل، در عرصه عمل نیز حضور داشته باشند.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه سرانه هر دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی بین ۱۴ تا ۱۵ میلیون است، افزود: این دانشگاه به دنبال برقراری عدالت آموزشی است تا همه جوانان این کشور امکان استفاده از تحصیلات دانشگاهی را داشته باشند.

جاوید، رفع دغدغه و چالش همکاران و مسائل معیشتی و رفاهی آنان را از مهم‌ترین برنامه‌های دانشگاه برشمرد و افزود: در تحول اداری، کارکنان نیز مانند اعضای هیات علمی، ارتقا پیدا می‌‌کنند.

وی با ارائه یک خبر خوب نیز تصریح کرد: از این پس حق‌التحقیق به جای حق‌التدریس به صورت متمرکز از سوی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت می‌شود و خروجی پژوهشیار در این خصوص مبنای عمل است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟
  • تجمع دانشجویان پزشکی مشهد در حمایت از جنبش دانشجویان آزادیخواه آمریکا
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد
  • آموزش علوم پزشکی از کلاس درس تا عرصه
  • حمایت دانشگاهیان علوم پزشکی ایران از دانشجویان جهان
  • امیدواریم روزبه‌روز شاهد بیداری بیشتر ملت‌ها باشیم
  • برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • اجتماع کادر درمان در حمایت از جنبش دانشجویان آمریکایی
  • ویدئوی عجیب از وضعیت آموزشی دانشجویان دندانپزشکی